БСП

Георги Гергов, Пловдив: БСП е единствената сериозна и безкомпромисна алтернатива

Политически доклад за актуалната обстановка и задачите пред партийната структура в града приеха делегатите на конференцията на БСП – Пловдив. Социалистите са категорични, че местните избори ще се проведат при изключително сложна обстановка, повлияна и от международните събития.

„Войната в Украйна, бежанската криза, предсрочните избори в Гърция са реални рискове, колкото и да изглеждат странични за местната власт”, каза докладчикът Димитринка Вакрилова, заместник-председател на ИБ на БСП – Пловдив. Тя предупреди за порочните изборни практики и похвати, грубо погазващи българското законодателство, емблематични за управляващите в момента – административен натиск, заплахи и принудителен корпоративен вот. Социалистите прогнозираха фрагментиране на дясното пространство, тъй като на много места „политическите патерици” на ГЕРБ разтрогват съюза.

От БСП не спестиха критики за 4-годишния мандат на управляващите в Пловдив. Едни от най-високите местни данъци и такси, финансово раздути инфраструктурни проекти, закриването на училища и болници, липсата на усвояване на европейски средства, както и взетият 30- милионен заем, с който натовариха поколения пловдивчани, са маниер на управление, на което трябва да се сложи край, заявиха делегатите.

БСП остава единствената сериозна, организирана и безкомпромисна алтернатива на сегашното управление, способна да проведе отговорна кампания с добре формулирани и ясни политики във всички сфери на местната власт. Затова трябва да мобилизираме целия си организационен ресурс в името на Пловдив, подчертаха от ръководството на социалистите.

В предстоящата кампания БСП – Пловдив ще заложи на позитивен дух, конструктивно мислене и ясни ангажименти с конкретни показатели. Диалогът с избирателите, отчитане на тяхното мнение и на тази база – създаване на една привлекателна визия за бъдещето на Пловдив, са приоритетните задачи, които си поставят пловдивските социалисти. Очаква се червените днес да изберат кандидата за кмет на втория по големина град. Фаворит за поста с най-много номинации е градският и областен лидер на левицата Георги Гергов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.