АБВ

Георги Първанов, АБВ: Предсрочните избори могат да не се случат, но са належащи

Предсрочните избори могат да не се случат, но са належащи. Защото имаме един слаб парламент. Това заяви в Нова телевизия лидерът на АБВ и президент (2002-2012 г) Георги Първанов. „На нас ни трябва работещо правителство, което да прави реформи, да приема непопулярни мерки дори. Състоянието на икономиката го изисква. Това правителство очевидно е слабо и заради политическия тил, и заради партиите, които го подкрепят“, допълни Първанов.

Според него зад дебелите стени на „Дондуков“ състоянието, в което се намира държавата, очевидно не се чувства като агония. „Но хората, с които съм се срещнал през последните месеци, ми показаха, че народът наистина мизерства. Бил съм много критичен, но и в същото време много самокритичен. Въпросът е, че сега нищо не се променя“, каза лидерът на АБВ. 

„Слабостта на партиите се отразява на ефективността на кабинета. Този кабинет вече не е полезен за България. Аз съм заявил среща с министър-председателя преди няколко седмици. Но отговор няма. И вероятно няма да има, защото аз съм поставил принципни въпроси. Очевидно се бяга от публичния дебат“, заяви Георги Първанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.