БСП

Георги Пирински, БСП: Избираме между две визии за развитие на България и Европа

На тези избори ние не избираме партии или личности. Ние избираме между две визии за развитие на България и Европа. Това заяви кандидатът за евродепутат от левицата Георги Пирински при посещението си в градовете Сопот и Карлово, където се срещна с жители от двете общини, както и с ръководството на ВМЗ – Сопот. По думите му едната от визиите е политиката на рязане на бюджети и отнемане на трудови права с аргумента за разточителността на социалните държави.

„Това е политиката на безсъвестни фалшификации на икономическата действителност“, поясни той. Според него другата визия е ясно очертана от Манифеста на ПЕС. „В Манифеста се казва, че „Европа трябва да се промени“. В този си вид Европа не работи в полза на своите граждани, а в полза на една тясна група. На всичко това трябва да бъде сложено край. Заради това трябва да си дадем ясен отговор на въпроса „Какво следва след тези избори?“ и да осъзнаем тяхното огромно значение за развитието на България“, категоричен бе Пирински.

Той подчерта, че различието на тези визии става ясно и в отношението на предходното и настоящето правителство към ВМЗ – Сопот. 

„Предходното бе зачеркнало завода и създаваше перспектива за работещите в него в градинарството. Обратно, само след месец работа настоящето правителство ясно показа намерението си да стабилизира и развива ВМЗ – Сопот, създавайки по този начин перспектива за развитие на целия регион“, каза още той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.