АБВ

Георги Първанов във Велики Преслав: Ние трябва да се опитаме да развием идеята за културните коридори по старите български столици

Ние трябва да се опитаме да развием идеята за културните коридори по старите български столици. Това каза във Велики Преслав лидерът на АБВ Георги Първанов. Той бе на посещение в града, за да подкрепи кандидатурата на инж. Димо Бодуров за кмет на Велики Преслав, кандидатите за съветници и кандидат- кметове на кметства, регистрирани от партия АБВ.

Георги Първанов подчерта, че АБВ се развива преди всичко като патриотична и национална партия. „Но става дума за автентичния, истинския патриотизъм, не за онзи, който сее омраза вътре в обществото по отношение на нашите съседи и спрямо всичко различно. Ние сме за патриотизъм, който е за съзидателното и онова, което винаги ние носило слава в държавен и национален смисъл”, заяви Първанов, цитиран от „Фокус“. Сред ангажиментите на АБВ във Велики Преслав той посочи развитието на културния туризъм. „Това е изключително богатство, което имаме. Движението „Съхрани българското” мина през Плиска, Преслав, Мадара и Велико Търново, това може да бъде не просто шанс за развитието на туризма”, каза Георги Първанов.

Той отбеляза, че АБВ е и социална партия, влязла във властта за да прави социална политика чрез управлението. „Това е начинът, ние го правим на дело. Вицепремиерът Ивайло Калфин направи пенсионната реформа, обърна се с лице към проблемите на семействата, на семейните доходи, на доходите изобщо, даде решаващ принос за свалянето на безработицата, в момента тя е на най- ниско ниво от 7-8 години насам”, заяви лидерът на АБВ. Той отбеляза, че направеното от Ивайло Калфин и АБВ за една година, е по-малко от това, което партията желае, но е повече от онова, което са направили всички други преди тях.

Георги Първанов даде заявка и в местната власт да успеят да покажат висок управленски потенциал, който АБВ доказа в управлението. „При добър резултат, в който не се съмнявам, във Велики Преслав ще имаме група, която ще бъде катализатор за по-доброто управление на общината”, каза Георги Първанов. Той представи кандидатът на АБВ за кмет на Велики Преслав инж. Димо Бодуров като много добър професионалист, почтен човек, с ярка гражданска позиция и с опит, който би могъл да победи на изборите. „Сигурен съм, че инж. Димо Бодуров ще бъде по-добрият кмет на Велики Преслав”, подчерта Георги Първанов. Листата на АБВ в община Велики Преслав е от 11 души.

Партията е регистрирала кандидати за кметове на четири кметства – Златар, Кочово, Мостич и Осмар. При срещата си с местната общественост, Георги Първанов бе поздравен от детска формация „Здравец”, а още в началото лидерът на АБВ подари спортни екипи на местния футболен отбор, с пожелание листата на АБВ да бъде шампион в местното самоуправление. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.