Новини

ГЕРБ – Пазарджик внесе жалба до ОИК за неправомерна агитация чрез Българския червен кръст

ГЕРБ-Пазарджик внесе жалба до ОИК за неправомерна агитация чрез Българския червен кръст. В жалбата се сезира ОИК за това, че на представителството на БЧК в Пазарджик на ул. „Хан Крум“ 11, на витрините от вътрешната страна са залепени агитационни материали на досегашният кмет на общината Тодор Попов, който е и кандидат за втори мандат.

Към жалбата е приложен и снимков материал. С разлепването на агитационните материали са нарушени чл. 182 ал. 1 и чл. 183 ал. 3 и чл.4 от Изборният кодекс, които забраняват използването на имоти държавна и общинска собственост за предизборна агитация. В жалбата се казва още :

„С този акт грубо се нарушават принципите, устава и същността на БЧК като хуманитарна организация, част от Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец, още повече, че БЧК е организация с особен статут и е финансирана от държавата. Недопустимо е използването на една такава световна хуманитарна организация, която е неутрална по своята същност и смисъл за целите на предизборната кампания на Тодор Попов“.

Глобата за незаконна агитация от такъв тип, съгласно ИК, е от 300 до 1000 лева като ОИК трябва да се разпореди за премахване на агитационните материали.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.