БСП

Илияна Йотова, БСП: На изборите ще разбием на пух и прах всички схеми на враговете ни

На изборите през октомври ще разбием на пух и прах всички схеми, които сега кроят нашите опоненти. Това заяви евродепутатът и член на БСП Илияна Йотова пред БНТ. Според нея, след оставката на Сергей Станишев партията ще бъде единна и до конгреса трябва да се сформира нов и силен отбор. Относно евентуалната коалиция Йотова посочи: „БСП ще постави условия за коалиция и за политики и за хора, които ще изпълняват тези политики. Станишев има право на свободен избор и той ще реши дали ще е евродепутат“.

На въпрос дали БСП трябва да бъде водена от жена Йотова отговори: „Време е“. Самата тя обаче не е кандидат за този пост. Относно Драгомир Стойнев Йотова посочи, че енергийният министър има своите основания да се кандидатира за лидер на партията. Йотова също заяви, че Румен Овчаров също няма да се кандидатира за председател на БСП.

„В правителството на Пламен Орешарски няма ваши и наши, това е кабинет, подкрепен от две парламентарни партии. Мерките в социалната сфера обаче не бяха достатъчни“, заяви Йотова. Според нея кабинетът има няколко важни неща, като избор на представител в Европейската комисия. Тя не изключи това да бъде Станишев.

„Ако ГЕРБ управляват с ДПС, да им е честито на ГЕРБ“, допълни Йотова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.