България без цензура

Николай Бареков иска одита на КТБ или оставката на Искров

Управителят на БНБ Иван Искров да представи в понеделник одита на КТБ. Това поиска лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков , съобщиха от пресцентъра на политическата формация. Той припомни, че е изтекъл обещаният законов срок от 10 дни, в които трябваше да приключи проверката на банката и да бъдат представени резултатите. Николай Бареков изрази притеснения от това, че управителят на БНБ мълчи, а премиерът Орешарски „говори пребледнял по кулоарите на парламента опасни неща“.

„Орешарски каза нещо изключително опасно и притеснително – че КТБ не е банка като другите. Като не е банка, какво е? Чейндж бюро или бакалница, която е обслужвала партиите?“, попита той.

Лидерът на ББЦ е категоричен, че обществото трябва да знае какво е състоянието на банката, за да излезе истината наяве. „Искам оставката на Искров, ако не излезе с одита в понеделник“, настоя Бареков. Той цитира интервю на Гроздан Караджов, който предупреждава, че КТБ може да се окаже кутията на Пандора и да лъснат връзките на политиците, банкерите и олигарсите.

„Притеснява ме, че може да се окаже, че в банката има липси между 2 и 3 милиарда, източени през кухи фирми и кредити“, посочи Бареков и подчерта, че като български данъкоплатец той не е съгласен държавата да влиза в КТБ като акционер. „Искров трябва да каже какви са резултатите от проверката на банката и съобразно тях да се вземе политическо решение дали държавата трябва да влезе там или има злоупотреби и трябва да се намеси прокуратурата“, посочи лидерът на ББЦ.

Относно финансирането на „България без цензура“, Бареков заяви, че партията е напълно обезпечена финансово от дарители и е абсолютно независима от всякакви външни финансови фактори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.