БСП

Илияна Йотова: Правителството трябва да предложи Сергей Станишев за еврокомисар

Българското правителство трябва да предложи Сергей Станишев за еврокомисар, стига да не се поддадем на наши си дребни страсти. Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова в интервю за „24 часа“. „Има шансове той да бъде външен министър на Европа. Би бил чудесна кандидатура. С европейския авторитет, който има, с познанствата си няма да бъде новина за европейските партньори“, смята тя. „Не изключвам тази възможност, както и не изключвам възможността за всяко едно добро друго предложение. България трябва освен с конкретната личност да отиде този път с предложение какво от европейската политика искаме да управляваме в следващия мандат на ЕК“, обясни още Йотова.

Според нея добър пост би бил и комисар по миграцията. Това за България е много важен проблем, настоя тя.

Че Станишев ще бъде предложен за него, в петък се обзаложи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„България има уникалния шанс да получи позицията върховен представител на ЕК по външната политика и сигурност, ако номинира Кристалина Георгиева. Това ще е най-разумният ход на правителството, и то заради личните качества“, настоя отново пред „24 часа“ евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Той бе категоричен, че изненадваща номинация в последния момент ще ни лиши от възможността да участваме в надпреварата за този ключов ресор. Още повече че кабинетът „Орешарски“ бил „със силно редуцирана легитимност“.

Междувременно от РЗС, позовавайки се на „високопоставени източници в Брюксел“, разпространиха имейл с твърдение, че Станишев ще бъде бламиран като Румяна Желева. Евродепутатите скоро щели да получат „документи, свързани със злоупотреби в особено големи размери“, които водели към съпругата му Моника Станишева.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.