БСП

Илияна Йотова: Социалната политика в Европа ще има само ако социалистите спечелят изборите

На излизане от историческия музей в Полски Тръмбеш, евродепутатът и кандидат от листата на Коалиция за България, Илияна Йотова, по стара традиция удари камбаната и си пожела нещо – най-вероятно успех на изборите. Тя проведе поредица от срещи с граждани в градовете Полски Тръмбеш, Стражица и Горна Оряховица. „Един евродепутат се чувства най-силен, когато зад него стои доверието, мнението и волята на народа.

Важно е ние да получим това доверие, за да бъдем първа политическа сила в Eвропейския парламент и да спомогнем за прокарването на социална политика в Европа и България.“, каза Илияна Йотова на срещата с граждани в историческия музей в град Полски Тръмбеш. 

На срещите бяха дискутирани различни теми, сред които тази за младежката безработица, проблемите на българската икономика, позицията на правителството за Украйна както и трудностите в работата с евродепутатите от другите партии. 

„Ние трябва да бъдем първи в изборите, за да има политическа стабилност – хората не искат нови избори, които често се свеждат до игри на политическите лидери. Те искат стабилност.“ , сподели още Йотова на срещата в Стражица.

Според нея са опасни опитите на отломките на Съюза на демократическите сили, преродени в Реформаторския блок, да стигнат до властта на всяка цена. „Реформаторският блок е готов и с дявола да се съюзи, само за да влезне във властта“ каза по въпроса г-жа Йотова.

Гореща бе темата за позицията на правителството за ситуацията в Украйна, на която евродепутатът отговори, че „Между руския и украинския интерес, аз избирам българския. Трябва да слушаме разума, а не емоцията.“. 

Социалистката коментира също така трудността да се намират политически компромиси с евродепутатите от политическа партия ГЕРБ в Европейския парламент. 

„Политическият егоизъм в ГЕРБ е издигнат в култ. Те са готови да гласуват дори против България, за да стигнат до желания резултат. Не само това, ами тяхната позиция дори не е ясна. Защото евродепутатите държат една позиция, обаждат им се от София и те веднага я променят.“, каза Йотова на срещата в Горна Оряховица. 

Според нея е важно националният интерес да е бариера, с която всички се съобразяват и не прекрачват. Тя бе категорично съгласна с мнението на избирателите, че трябва да се зачита българския интерес в Европейския парламент.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.