ГЕРБ

Йорданка Фандъкова: Със 7% е нараснал броят на туристите в София през 2015 г. спрямо миналата

“Със 7% е нараснал броят на туристите през 2015 г. спрямо миналата. Тенденцията в последните години е на постоянно увеличаване на броя на туристи в столицата“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, пред представители на туристическия бранш. „Това се дължи на общите ни усилия, на качествените продукти, които предлагате, и на последователната политика да развиваме туристическата инфраструктурата в града“, каза Фандъкова.

Тя напомни, че през тези няколко години в София са направени подземния археологически музей под базиликата „Света София“, Музея за история на София и системни инвестиции в инфраструктура и в зелена система.

„Искрено се надявам, че Министерството на културата ще успее да завърши проекта за цялото експониране на културно-историческото наследство на Ларгото и то така, както трябва – с максимално запазване на автентичността на структурите, така че това да се превърне в едно атрактивно място за туристите“, каза още кандидатът за нов кметски мандат.

Фандъкова обясни, че в подлеза при метростанция „Сердика“ вече е отворен нов туристически информационен център. В последните години бяха отворени туристически центрове в подлеза на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, в Градската градина, а този в центъра на Банкя предстои да заработи до дни.

„Сред новите ни задачи е да разширим градската система за информация с двуезични табели и с уеб портал и да продължим последователната политика за инвестиции в разкриване и опазване на археологическото наследство. Това е начинът да развиваме София като дестинация за исторически и културен туризъм“, подчерта Йорданка Фандъкова.

„Един изключително важен проект, по който вече работим, е програмата възстановяване сградите-паметници на културата и на старите къщи на София чрез различни мерки. През тази година получихме титлата „София – столица на спорта за 2018 г.” и бяхме обявени от ЮНЕСКО за град на киното. С тези инициативи ще привлечем допълнително туристи“, заяви още Фандъкова.

На срещата присъстваха кандидатите за кметове на райони от ГЕРБ Димитър Дилчев за район „Студентски“, Ева Митева за район „Подуене“, Рангел Марков за „Банкя“, Пламен Църноречки за „Красно село“ и кандидатите за общински съветници Венетка Серафимова, Екатерина Йорданова, Малина Едрева и Емануела Стомонякова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.