ГЕРБ

Иван Тотев, кандидат-кмет на ГЕРБ: Да направим Пловдив по-добро място живеене

Най-важното нещо е избирателите да отидат до урните, защото нещата изобщо не са решени, ако не гласуваме. Най-нормалното нещо е да желаем да продължим и да постигнем още резултати и успехи, да направим Пловдив по-добро място живеене, постигнахме много резултати. Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на ПОловдив в предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Иван Тотев беше категоричен, че най-важното нещо ще бъде подготовката на града за културна столица на Европа, това е най-важното, защото е шанс Пловдив да остане в историята. „Това трябва да бъде пътеводната светлина, с всички съпътстващи дейности”, категоричен бе Тотев. Той добави, че управлението на града през последните 4 години се измерва с успешните крачки във всяка посока, като се започне от места в детски градини, в Пловдив вече няма такъв проблем, има и добри количествени измерители в сферата на бизнеса. Преди 4 години например Пловдив нямаше смелост да говори за себе си като за град, който дава възможност на млади хора да работят в ай ти индустрията.

През миналата година Пловдив е с най-много инвестиции в индустрията. „Трябва да подготвим града за предстоящото увеличаване на населението, защото Пловдив е един от малкото градове, които показват ръст на населението, макар и малък. Всичко това е резултат на една добра политика в развитието на града”, категоричен беше Тотев.

Иван Тотев изрази мнение, че в тази кампания в Пловдив няма някакво сериозно състезание на идеи. Той продължи, че всяка добра идея, лансирана от негов конкурент, заслужава да бъде включена в програмата за управление. На въпроса защо не е откликнал на предложението на кандидата на БСП Гергов всички кандидати за кметове на Пловдив да се съберат на откриването на Пловдивския панаир, кандидатът за кмет от ГЕРБ отговори: „С другаря Гергов сме много различни като характери, той е от едно друго поколение, аз нямам място там. Пловдивският панаир е много важен за развитието на Пловдив, но когато говорим за кандидаткметска кампания, тогава нещата са ни много различни”.

Кандидат-кметът заяви, че е очаквал по-различна политика от Реформаторския блок. Той изрази мнение, че на много места в страната ще има изненади за Реформаторите, защото те са взели доста недалновидни решения за големите градове, а самото им отношение не е много коректно. От своя страна ГЕРБ е успял да обедини голяма част от десния електорат. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив обясни, че според него Реформаторите са показали лошо отношение към огромни проекти за Пловдив, като например пеещите фонтаните. „В „Панорама” чухме, че това е шадраван, а на откриването му се бяха събрали няколко хиляди души, които изобщо не бяха организирани. Това е едно пренебрежително отношение от страна на Реформаторите, не го очаквах”, обясни Тотев.

На въпроса на водещата с кого можеш да бъдеш партньор в политиката, той отговори, че в политиката има критични моменти, в които можеш да видиш дали партньорът е стабилен, това са тестовете, такива са точно местните избори. „Ако имаш претенции да си голяма партия, трябва да си подготвен за тестове, като местните избори, видяхме изпускане на нерви от страна на Реформаторите, което не е добре”, завърши Иван Тотев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.