ГЕРБ

Иван Тотев, кандидат-кмет от ГЕРБ: Изграждаме нов парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна в Пловдив

Бившата Гарнизонна фурна в Пловдив, намираща се на бул. „Пещерско шосе“ в район“ Западен“ вече е общинска собственост. Областният управител Розалин Петков връчи ключовете и договора за безвъзмездно прехвърляне на недвижимия имот – частна държавна собственост, на временно изпълняващия длъжността кмет инж. Димитър Кацарски.

На символичната церемония присъстваха кандидатите на ПП ГЕРБ за втори мандат за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев и на район „Западен“ – Димитър Колев.

Днес на практика бе изпълнено взетото решение № 729 от 18.09.2015 г., с което Министерският съвет прехвърли безвъзмездно собствеността на поземления имот, заедно с 9 сгради в него с обща площ 7022 кв.м. и данъчна оценка 2 609 893 лв. в полза на община Пловдив. Осем от сградите са с предписание за събаряне, в деветата се помещава архива на Здравната каса.

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев припомни, че между 2006 и 2009 г. държавата чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството е упълномощила Областна администрация в пределите на Гарнизонна фурна да се изгради висока административна сграда, в която да бъдат настанени всички държавни служби. Това обаче е срещнало съпротивата на живеещите в околните блокове и проектът е пропаднал. В управленския мандат на ГЕРБ в Пловдив от общината са подновили разговорите за терена и се е стигнало до съгласие обектът да бъде прехвърлен на местната власт, припомни инж. Тотев.

Предвижда се основната част от терена да се превърне в парк с площ 7 декара. Ще бъдат изградени детска площадка, фитнес на открито, алеи, осветление, пейки, чешми и всички останали елементи на парковата среда.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.