БСП

Калоян Паргов: Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град

„Ние от БСП Лява България сме предложили Горна баня да стане самостоятелен град и да се развива като курорт. Лансирахме тази идея преди 6 – 7 месеца, дори стартира подписка в нейна подкрепа. За целта трябва да се инициират промени в Закона за административното деление, в частност това на София. Ние сме изпратили искане по този въпрос до всички институции, но все още няма отговор.“ – това заяви водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България в София Калоян Паргов на среща с избиратели в кв. Горна баня.

„През последните 25 години горнобанци не само не получиха нищо, но и много им беше взето. Това, което липсва на Горна баня, за да се превърне в курорт, са инвестиции в инфраструктурата. За да се случи висчко това, ни е необходима подкрепата хората на 25 октомври. Трябва да се смени философията на управление в София. Необходимо е да се делегират повече правомощия и финансова самостоятелност на районните кметове и кметовете на кметства, за да могат да се справят с проблемите бързо, а не да чакат всичко да се решава в Столична община.”, допълни той.

В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на район Овча купел Мариника Якова, кандидатът за кмет на с. Мало Бучино Валентин Мирчев и кандидатът за общински съветник Тома Трайков.

Мариника Якова открои основните проблеми за района: „Овча купел е един от периферните райони на София, за който през последните 25 години почти нищо не е направено. Канализацията в старата част на Овча купел и в Горна баня са недовършени.

В района няма нито едно игрище, на което децата да спортуват. Горна баня има потенциал за се превърне в курорт и да развива екологичен туризъм. За тази цел трябва да се реставрира и възстанови минералната банята. Тя е обявена за паметник на архитектурата, но е оставена се руши. Ние инициирахме и подписка за възстановяване на минералната баня в Овча купел, която също е паметник на културата и представлява интерес както за софиянци, така и за гостите на столицата. Паркът в Горна баня от години е занемарен. Затова и ние засaдихме едно борово дръвче, за да подскажем на

Общината, че този парк се нуждае от поддържане и подновяване на растителността.“ Тъй като проблемът с медицинското обслужване в Горна баня и голям, общинските съветници от БСП съдействат и подкрепят частна инициатива за изграждане на медицински център, в който ще има 10 кабинета за джипита, зъболекар, манипулационна и кабинети по всички основни медицински направления. По инициатива на Мариника Якова са дарени и поставени две пейки – едната в близост до 39-то ОДЗ, тъй като докато децата си играят, майките стоят прави и втората на спирката на автобус № 260.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.