ГЕРБ

Кандидатът от ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев посети „Топлофикация Сливен“ и разговаря с изпълнителния директор

Кандидатът от ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев посети „Топлофикация Сливен“ и разговаря с изпълнителния директор на най-успешното топлофикационно дружество в страната – Стефан Кондузов. На срещата се коментира най-ключовия проблем за ТЕЦ Сливен – амортизираното оборудване. Кондузов сподели със Стефан Радев притесненията си, че ако не се предприемат спешни мерки по цялостна подмяна на съоръженията, сливенските граждани могат да останат без топлоподаване.

За целта ръководството на предприятието е направило проучване и е изготвило план за цялостна подмяна на оборудване на ТЕЦ-а с нова технология, която ще е по-икономична и ще работи с по-нискокалорични въглища. Захранването с необходимите въглища ще се случва изцяло от село Боров дол (община Твърдица). Това ще намали разходите за транспорт и ще се създадат нови работни места в областта.

От „Топлофикация” Сливен многократно са търсили подкрепата на общината за съдействие при подготовката и придвижването на документацията по различните институции, но до момента не е имало никакво отношение. Пълната апатия от страна на Кольо Милев и администрацията му е създавала редица пречки пред нормалното протичане на всеки отоплителен сезон.

Кондузов и Радев бяха единодушни, че общината трябва активно да се интересува от проблемите на местните дружества и да бъде посредник в комуникацията с националните институции. Стефан Кондузов сподели формулата си за успех „Стараем се да работим,  така че сливналии да са доволни!”

Директорът на най-успешното топлофикационно дружество в страната е част от листата за общински съветници на ГЕРБ под номер 8 в бюлетината. Със същия номер е и кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.