Реформаторски блок

Корман Исмаилов: Не агитирам на турски, провокация е!

Кандидатът на Реформаторския блок за ЕП Корман Исмаилов отрече коалицията или той лично да имат общо с плаката с неговия образ с надписи на турски. „Тук е изписано „Силата ни дива от народа“, но този плакат не е от рекламните материали на Реформаторския блок“, посочи Исмаилов в сутрешния блок на Нова тв. Той е категоричен, че някой използва образа му без неговото съгласие. „Има партии, които правят политиката си на базата на антитурско и антималцинствено говорене и явно те искат да ни представят като нарушители на закона и да си правят кампания на нашия гръб“, допълни Корман Исмаилов. По думите му Реформаторският блок е контратеза на тези позиции.

Реформаторският блок подаде жалба до Централната избирателна комисия (ЦИК) и сезира прокуратурата за незаконно ползване на името и логото на блока. Повод са разпространени в социалните мрежи клип и постери на турски език с логото на коалицията и снимка на един от партийните лидери в нея – Корман Исмаилов (НПСД). Той е четвърти в листата на блока за евроизборите.

Заявяваме категорично, че тези агитационни материали не са дело на Реформаторския блок и нямат нищо общо с него, нито с която и да е партия от нашата коалиция, включително с НПСД, пишат реформаторите в обръщение до медиите. Според тях разпространените снимки са „кампания на хората от ДПС, осъществена чрез машите им „България без цензура“ и ВМРО срещу Реформаторския блок“.

В сигнала до ЦИК те посочват, че в някои електронни медии и в социалните мрежи се разпространява информация от сайта kircaalihaber.net. „Материалът е на турски език и имитира предизборна пропаганда на Реформаторския блок. На практика става въпрос за компилация от стари снимки, придружени с текст. Заявяваме, че това е абсолютен фалшификат, който има за цел компрометиране на коалицията“, пишат петте партии. Проверка на БЛИЦ установи, че сайтът в момента вече не е активен.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.