ГЕРБ

Красимир Велчев за запечатана стая на ГЕРБ в парламента

Издадена е заповед за запечатване на стаята на ПП ГЕРБ в Народното събрание. Това съобщи на пресконференция депутатът Красимир Велчев. Заповедта е издадена от председателя на Народното събрание Михаил Миков. В нея се посочва, че стаята се отнема, за да може да се използва пълният капацитет на Народното събрание. „Патронът на вратата е сменен и не можем да я отключим, а вътре в самата стая има наши документи. Това обаче няма да попречи на утрешното внасяне на вота на недоверие”, обяви Велчев.

„Това, което направи Михаил Миков, показва неговата управленска немощ”, написа по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

„Миков знае, че незаслужено е председател на Народното събрание, след като ГЕРБ безапелационно спечели парламентарните избори. Днес той е взел кабинета ми в Народното събрание като е сменил ключалката. С този си акт Михаил Миков показва безсилие, злоба и страх. Неговата управленска немощ личи и от факта, че не може да събере кворум в Народното събрание. Миков взима стаята на председателя на най-голямата парламентарно представена партия с най-много депутати, за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата. Тази немощ предизвиква в мен смях и жал едновременно, защото с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите и пак ще бъдем първи, но по-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега вече добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Хората, които са загубили изборите, се държат като деребей в парламента“, пише още Борисов.

Всъщност цялата дандания е, че ГЕРБ има стая в парламента, в която се събират всички народни представители. Единствено Борисов до момента се ползваше от привилегията да има собствена стая в парламента. Никой от другите лидери на политически партии в парламента нямат собствен кабинет. С такива се ползват само председателят на Народното събрания и заместниците му.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.