БСП

Сергей Станишев: Имаме амбицията да сме мост на българските интереси към Брюксел

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се срещна със стотици граждани на гр. Ловеч Кметът на града Минчо Казанджиев изрази благодарността за помощта, оказана на града от соцлидера и когато е бил премиер, и като лидер на партията. Като примери за такава той посочи отпускането на 3 млн. лв. за депото за битови отпадъци, 200 хил. лв. за ремонт на улици в с. Слатина, което той е обещал на среща с гражданите на селото и е изпълнил през 2008 г.

Казанджиев заяви и че благодарение на правителството на Пламен Орешарски сега пътят Ловеч-Плевен е ремонтиран; предстоящото изграждане на водопровод в ловешко село за 1 млн. лв., което до момента е имало нормално подаване на вода 2-3 месеца в годината; доизграждане на канализацията на Подинчец, с което се решава сериозен екологичен проблем за около 1 млн. лв. и 300 хил. лв. за читалище и намаляването с 1,4 % на безработицата в региона спрямо същия период миналата година.

Кметът връчи на Станишев макет на покрития мост в Ловеч с пожелание „да гради мостове в Европа към по-добро бъдеще на жителите на нашата страна, към по-добро развитие на бизнеса в България“.

Представители на слатинската общественост подариха на лидера на БСП Червено вино, с пожелание „на 25-ти май да го отвори за наздравица в чест на победата“.

„БСП е голяма партия с традиции и място в Европейската политика“, заяви пред събралите се Станишев. По думите му коментарите, че партията е в изолация, са абсурдни и попита как човек може да се чувства изолиран като седи между 12 премиери на страни-членки на ЕС, френския президент Франсоа Оланд и председателя на ЕП и общ кандидат на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц.

„Не само БСП, но и България има свое достойно място в Европа и ние трябва да се борим за него. Имаме амбицията не само да сме мост на българските интереси към Брюксел, но и на отношенията между Русия и ЕС“, категоричен бе той.

На срещата присъстваха и народните представители от ПГ на КБ избрани от региона Димитър Горов и Емил Райнов, зам.-председателят на НС на БСП Евгени Узунов, зам.-министърът на културата Васил Василев, кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Преди това той се срещна с граждани на гр. Троян. Там близо два часа той отговаря на техните въпроси и изслуша техните мнения. На срещата там присъства и кметът на града Донка Михайлова. И в двата града събралите се членове и симпатизанти на партията отчетоха напредъка в региона, благодарение на провеждащата се политика и заявиха твърдата си подкрепа за партията.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.