Новини

Мария Календерска, ББЦ: Аз избирам да съм адвокат на българите!

София има един огромен проблем – зад Йорданка Фандъкова стоят шестте ръце на Шива или Буда, които са ръцете на мафията, наричаща се ГЕРБ. Лично мен би ме било срам Андрей Иванов и Орлин Алексиев, които бяха разследвани за сериозни престъпления и злоупотреби, да са отново в листата за общински съветници. Не е нормално да си бил шеф на общинския съвет, а синът ти да бъде финансиран от Общинска банка.

Моята цел е да разбия тази хегемония, независимо дали обръчите от фирми са на ГЕРБ, ДПС, РБ или друга партия. Това заяви кандидатът на ББЦ за кмет на София Мария Календерска в предаването „Лице в лице“ по bTV. Тя гостува на Цветанка Ризова в предизборен дебат за София с Андрей Георгиев, кандидат от ДПС.

„Георгиев ще задълбочи проблемите на София, няма да ги реши. Той още отсега подкрепя г-жа Фандъкова“, отсече Календерска и призова ДПС да стоят далеч от столицата. „Само тук не са пробили, адвокатстват на управляващите и на нелегално пребиваващите. ДПС стигна върха на политическата безхарактерност в кризата с нелегалните мигранти и българите вече са заплашени да станат малцинство. Абсурдно е българска партия, за каквато се хвали, че е ДПС, да подкрепя афганистанците“, категорична бе тя.

Двамата с Георгиев влязоха в лют спор за мигрантите. Според Календерска няма адекватна политическа субординация, под която да работят силите за сигурност и по този начин нелегалните се разполагат безнаказано. „Проблемът с нелегалните мигранти в столицата е огромен. Тук живеят 1/4 от българските граждани, а има няколко центъра за мигранти, в които нелегалните са имали време да си вземат раниците и телефона, но не са си взели личните карти. Нелегалните, които не искат да минат през хуманитарните порти и да оставят пръстов отпечатък, вероятно ги издирват за престъпления. Трябва да се осигури безопасността на софиянци“, обяви Календерска. Тя припомни, че центърът на София се е превърнал в гето, през което гражданите не смеят да преминат.

Опонентът й се опита да оправдае изявлението на лидера си Лютви Местан, който преди време покани имигрантите и обяви, че с тях ще си решим демографския проблем и недостига на работна ръка. Те ще вдигнат икономиката, заприглася му Георгиев и дори стигна до нотки, че не се отнасяме добре с мигрантите и не ги храним добре. „Партията Ви ДПС е станала борец за имигрантите. Защитавате афганистанците, които влизат в страната ни с агресия. Държавата не стига, че дава на имигрант повече (385 лв.), отколкото на български пенсионер (350 лв.), а 1,2 милиона пенсионери живеят под прага на бедността“, възмути се Календерска и обяви: Аз избирам да съм адвокат на българите!

Възнамерявам да направя пълна ревизия на поръчките от общината. Това, което ще направя с моята група съветници е да извадя на показ всяка далавера в Столична община и да я направя публично достояние, каза Календерска.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.