БСП

Мая Манолова: Кандидатирах се за председател, защото ме боли за БСП

На последното заседание на Комисията по гражданско общество изслушахме наблюдатели, които са следили евроизборите в България. Те са направили цяло изследване, което се отнася основно до медийното отразяване на предизборната кампания. Беше представен този законопроект от Мартин Захариев. Това, което обещахме на гражданската комисия и на нейния обществен съвет е да внесем този законопроект просто като знак, че има воля в част от народните представители да обсъждат темата за предизборните кампании.

Това каза заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по bTV по повод внесената поправка в Изборния кодекс за носене на отговорност при накърняване правата и доброто име на участниците в предизборната кампания. „Абсолютно ясно е, че в рамките на този парламент този закон не може да бъде обсъден даже на първо четене“, увери тя. „Ако това ще ви успокои ще кажа ясно, че в следващия парламент, когато ще има реална възможност да бъде обсъждан този законопроект, ще настоявам този текст изобщо да не бъде включван в първоначалния му вид, за да не се пораждат никакви спекулации“, допълни Манолова.

„Защо аз се кандидатирах за лидер на БСП? Защото мен ме боли за БСП. Аз съм трето поколение социалист и знам как се чувстват социалистите за това, че партията ерозира, че губи доверие, че губи избори. Необходими са сериозни промени, необходимо е създаването на един лидерски екип, който да вдигне партията на крака, който да направи левицата в България силна. И мисля, че мога да се ангажирам с тази кауза“, каза депутатката, която е кандидат за стола на Сергей Станишев.

„Ясно е, че един човек за един миг не може да реши всички тези въпроси, но лидерски екип, който в течение на времето да извърши промяната – това трябва да се случи в БСП. А промяната трябва да започне, тя трябва да има начален момент и мисля, че смяната на лидера и заседанието на конгреса е едно добро начало за това“, смята тя.

Социалистката подчерта, че стои далеч от апаратните игри в партията. „Не съм желаният кандидат на апарата на партията и на лидера, но за мен е важно мнението на социалистите. Изборът не е предрешен, на конгреса ще има изненади“, заяви Мая Манолова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.