БСП

Мая Манолова: Президентът се е самозабравил

Росен Плевнелиев си позволи да направи нещо, което никой друг президент не си беше позволявал. Позволи си да се постави над парламента, над закона. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова пред БНТ. „Плевнелиев си позволи да наруши един текст на Изборния кодекс. Този президент ще бъде първият, чийто указ ще бъде доведен до там, да се установи нарушение в Конституцията. Това е доказателство, че президентът се е самозабравил“,  заяви Манолова.

„Плевнелиев си позволи да наруши Изборния кодекс и неговите действия създадоха смут и в предстоящите избори и за евровота. Сигурна съм, че и той, и ГЕРБ имат една цел, и те го доказаха със своето поведение – по всички възможни начини да пречат на нормалното провеждане на предстоящия евровот“, добави тя.

„Със закононарушението на Плевнелиев и със законопроекта на ГЕРБ няма да има щастлив завършек. Защото няма как неуважението към законите в държавата, към принципа на правовата държава и върховенството на закона да бъде толерирано, още повече че се прави от държавния глава, от този, който трябва да бъде пример за това как се спазват законите и българска Конституция“, каза още тя.

Попитана за това кой кодекс е по-добър – този на Манолова или този на Фидосова, тя изказа мнението, че на този въпрос могат да отговорят само гражданите на Република България. Въпреки това обаче Манолова сподели, че всички в парламента били изказали своята позиция и подкрепа към новия Изборен кодекс.

По думите на зам.- председателя на НС политическите лидери трябва да са внимателни в позициите си и това какво искат.

Манолова коментира и кафето между Местан и Борисов, заявявайки, че по отношение на тази среща е имало прекалено много спекулации и конспирации. „ДПС не е партия, която на кафе би променила своите позиции и политики“, категорична бе тя.

„Ние играем за победа“, завърши Манолова, коментирайки предстоящите европейски избори.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.