БСП

Мая Манолова: Янаки Стоилов да погледне първо той с какво е допринесъл

Загубата е неприятна и болезнена. Предстоят сериозни анализи, но ако трябва да бъда честна, на избори БСП допуска една и съща грешка. Причината е, че не успяваме да убедим избирателите си, че изборите за Европейски парламент са важни. Това каза заместник-председателят на Народното събрание мая Манолова в предаването „Още от деня“ по БНТ. Манолова посочи като грешка незаемането на категорична позиция за конфликта в Украйна.

„В Кюстендилска област за пореден път бием ГЕРБ“, категорична е Манолова. По думите й, в град Кюстендил резултатът е бил много оспорван до последно, въпреки, че ГЕРБ е победил с няколко десетки гласа.

„Аз не съм доволна заради ниската активност на избирателите. Хората просто решиха, че евроизборите не са толкова важни. След арогантното поведение на ГЕРБ, хората които не гласуваха за нас вече съжаляват“, смята Манолова.

„Няма никакви причини да се оправдавам за преференцията. Това е най-положителното нещо в новия Изборен кодекс. Благодарение на преференцията шанс да бъдат евродепутати. Очевидно е, че е имало грешка от страна на избирателите ни в преференциалния вот. Ние от БСП имаме своята вина за недостатъчно добре разяснената кампания сред избирателите“, призна Манолова.

„Картинката щеше да е друга в действащия парламент“, убедена е Мая Манолова. Тя изтъкна, че БСП би получила много по-голяма подкрепа при едни парламентарни избори. За Сергей Станишев също има подадени преференции – 28 хиляди, без да е правена изрична кампания и това е много над прага от 5%. Това каза пред журналисти заместник- председателят на парламента Мая Манолова.

Попитана как приема предложението на Янаки Стоилов за това, че се налага смяна на ръководството в партията, Манолова се засегна и каза, че първо той трябва да направи анализ на себе си и на това с какво той е допринесъл за партията, в своя регион. „Аз ще направя същото за себе си“, добави тя.

„Необходими са сериозни помени“, призна Манолова. Тя обеща, че БСП ще подходи много сериозно към утрешния вот на недоверие.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.