Реформаторски блок

Меглена Кунева: Знаех, че тече голяма преференция, Костов даде голямо рамо за Малинов

Не се чувствам изместена, а абсолютно въвлечена в резултата от изборите. Така коментира Меглена Кунева преднината на Светослав Малинов от ДСБ, който заминава вместо нея в Европейския парламент. Очевидно г-н Малинов е много харесван в своята партия и в това няма нищо лошо. Освен това той получи и голяма подкрепа от г-н Иван Костов. Когато се формираше листата аз отново и отново призовавах колегите си да премислят още веднъж. Много се радвам, че аз успях да дам мандат, а не да взема място, посочи Кунева.

От моя гледна точка Реформаторсикя блок е политически съюз и сме си казали, че ще се явяваме на избори поне един пълен цикъл, отговори тя на въпрос дали има колизии в блока.

Един-единствен начин да почувствам загуба е, ако Реформаторският блок не беше взел нито един мандат, категорична бе Меглена Кунева. Тя припомни, че когато е поела ангажимента да води листата, прогнозата за РБ е била за 2%.

Бях наясно, че тече много голяма преференция, не отрече тя. Истината е, че много хора, които гласуваха за мен с преференция, смятаха, че когато се пуска листата без преференция се подкрепя водача. Вчера имаше дъжд от обаждания от мои приятели и симпатизанти и ме питаха как така е станало, след като са пуснали бюлетина без преференция с идеята, че подкрепят водача, обясни тя.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.