БСП

Михаил Миков, БСП: Да бъдем силни, настоятелни и солидарни – това ще ни донесе победата

Над 6000 членове и симпатизанти на левицата посрещнаха председателя на НС на БСП Михаил Миков в местността Копривките край Пловдив на Традиционния деветосептемврийски събор, организиран от градските и областни структури на БСП, БАС и Сдружение „Памет и бъдеще”. „Тук сме да почетем паметта на народните синове и дъщери, загинали в битката за по-добър живот, за повече справедливост и солидарност”, заяви лидерът на левицата.

Той изтъкна, че датата 9.09.1944 г. дава нов тласък в развитието на България и това не може да бъде отречено. Миков подчерта, че БСП е категорично против дясното управление, която не държи сметка за бедните, болните и социално онеправданите.

Той остро разкритикува правителството, което разделя децата на бедни богати, а пациентите и техните заболявания – на социално значими и социално незначими.

„Над 50% от първокласниците тази година са от бедни семейства, а близо 13 хиляди ученици все още не са записани в училище”, цитира Михаил Миков.

Той изтъкна, че БСП не приема политиката на кабинета, която влошава отношенията ни с Русия и излага българите пред Европа.

„Ние сме заедно тук – социалисти, социалдемократи и комунисти, защото смятаме, че властта трябва да се грижи за хората”, акцентира лидерът на БСП и благодари на кандидатите за кметове, представени от Георги Гергов за отговорността да водят тази битка.

Миков ги предупреди, че борбата ще е тежка и те няма да бъдат пощадени. В сложната ситуация той призова кандидатите да бъдат всеки ден близо до хората и техните проблеми, за да ги защитят и да им предложат решения. „Бъдете силни и не обещавайте невъзможни нещата, хората не забравят лъжите”, посъветва бъдещите кметове Михаил Миков.

По думите му, когато държавата е абдикирала, социалистите имат задачата да намерят ресурса и „в нито една община у нас да не остане дете, на което родителите нямат пари да му купят дрехи, обувки и книжки”.

В заключение той изрази вяра и убеденост, че с успеха на кандидатите в Пловдив и общините в областта ще имат по-добро бъдеще.

„Да бъдем силни, настоятелни и солидарни – това ще ни даде и победата!” – завърши председателят на НС на БСП Михаил Миков, а шестте хиляди души на Копривките го аплодираха.

Георги Гергов и Михаил Миков връчиха членски карти на новоприети социалисти и положиха цветя на паметника на загиналите в местността партизани от бригада „Георги Димитров”. Официални гости на събора бяха народните представители Атанас Мерджанов, Манол Генов, Димитър Дъбов и Георги Търновалийски, председатели на общински съвети, кметове и общински съветници от БСП.

Партизанката от отряд „Васил Коларов” Комня Сотирова обяви началото на тържествата по повод 71 години от победата на Девети септември. Водачът на участниците в похода по стъпките на „Антонивановци” Тодор Стоилов рапортува на градския и областен лидер Георги Гергов за успешно изпълнената задача. Председателят на ГС и ОблС на БСП прие рапорта и с първите си думи към многохилядното множество подчерта, че традицията и паметта на социалистите към миналото са доказателство, че партията ще пребъде.

„Имат ли другите Бузлуджа, имат ли Копривките, имат ли нашата история?” – попита кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов.

И отговори: „Нямат! Затова се опитват 25 години да ни мачкат.”

Той беше категоричен, че отношението на управляващите към хората е отвратително, а случващото е нетърпимо.

„Така не може повече, положението е ненормално, затова се кандидатирам за кмет!”, обясни той.

По думите му днес каузата на БСП е България и българите!”, заяви социалистът, а хилядите на поляната му отговориха с „Победа!”.

Той приветства председателя на БСП Михаил Миков и го увери, че организациите в Пловдив и областта работят за достойно представяне на местните избори.

Георги Гергов представи кандидати за кметове и заяви, че те са неговият екип и разчита на тях в тежката изборна битка: Емил Караиванов –Асеновград, Радньо Манолов – Брезово; районните кандидат-кметове за Пловдив -гард: Калин Милчев – р. Централен, Йордан Василев – р. Източен, Петър Курдов – р. Северен, Милена Колева – р. Западен, Красимир Трифонов – р. Южен, Добромира Тошева – р.Тракия; за Карлово – Пламен Славов. Кръстьо Кодошев – Калояново, Веселин Лятев – Куклен, Николай Копринков – Марица, Георги Злачев – Перущица, Николай Митков – Първомай, за Родопи – Павел Михайлов, Венера Башова – Стамболийски, Пенчо Дерузов – Съединение, за Хисаря – Димитър Кацарски. „В Пловдив сме „Един отбор – една мечта! Заедно за справедливост!” – каза лидерът на БСП – Пловдив. „С тези хора тръгваме за победа! Напред и нагоре!” – завърши Георги Гергов, а многохилядното множество му отговори с мощно „БСП! Победа!”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.