БСП

Михаил Миков: Нито сме за повече НАТО у нас, нито за санкции срещу Русия

Не смятам, че е необходимо повече НАТО у нас. Това малко излъчва комплекс. Това заяви председателят на 42-то народно събрание и бивш вътрешен министър Михаил Миков. Според него бившият външен министър Соломон Паси, който поиска повече НАТО и наличие на ядрени мощности у нас, е последователен. „Смятам, че не е необходимо наличието на ядрени ракети в страната“, заяви председателят на 42-то народно събрание. Той определи като несериозно изказването на президента относно руските полети. Той си е избрал ролята на защитник на Европа.

Относно полетите на руските самолети Миков каза: „Ами летят, и нашите ще летят. Имаме ангажименти към НАТО. Няма какво да се оплакваме за частите, за керосина, добиват опит летците ни“, каза председателят на парламента. 

Очевидно не е имало какво повече да коментират пред медиите. Така коментира мълчанието при посещението на зам.-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в страната ни. Според Миков, целта на подобно посещение е да се види позицията на правителството. България ще бъде силно потърпевша от евросанкции срещу Русия, коментира Миков. България не е страна, която настоява за повече санкции. България не е от страните в ЕС, които подкрепят санкции срещу Русия. 

„За пръв път чувам, звучи ми странно разговорът с Виктория Нюланд да е бил записан нерегламентирано“, каза Миков. Той заяви, че по време на евровизитата си президентът Росен Плевнелиев е имал интересна среща в Австрия, която дори не е снимана. „И Борисов доста често посещаваше Долна Австрия, която е сърцевината на EVN“, каза Миков.

Изборният кодекс не е направен на нас да ни свърши работа. „Внушения много, всеки използва обстановката, за да се определи като жертва“, коментира изказванията на опонентите си БСП-депутатът. В Костинброд имаше нарушение на закона, отпечатване на повече бюлетини и съхраняването им. 

Отказаха допълнителна комисия за случая Лясковец, защото няма какво повече да се каже. За него става въпрос за грешка, която показва липса на синхрон вътре в системата. В тази ситуация министърът няма особена вина. Имах случай в БОП, когато човек почина при конвоиране, каза Михов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.