БСП

Михаил Миков при закриването на предизборната кампания на БСП в София: За нас почтеността е над всичко

„За нас почтеността е над всичко. Нашите кандидати отидоха с открито лице при избирателите, почтено, честно, за разговор, защото и проф. Мирчев, и стотиците наши кандидати за кметове, кандидатите за съветници познават добре проблемите на местната власт. Знаят и решенията на тези проблеми”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на закриването на предизборната кампания на левицата в София. Събитието събра 1500 привърженици в зала 3 на НДК.

Михаил Миков заяви още, че характерно за листата в София, а и в цялата страна е подмладяването. „Когато има подмладяване, една партия има бъдеще”, категоричен бе той. Той изрази убеденост, че кандидатите на левицата са стигнали до хората и са били разбрани. „Убеден съм, че все повече хора в София, в малките населени места, в селата разбират, че е необходима промяна от формираното разбиране за общината като организъм, който е далече от хората, като място, в което се разпределят пари и служби”, каза още Миков. Според него в тази кампания никой не е посмял да говори за другата политика – дясната и дори партиите, които се смятат за десни, не са посмели да обяснят каква всъщност е тази политика.

„Защото преди година хората не гласуваха за 16-милиарден дълг, хората не гласуваха, за да знаят днес, преди да е внесен бюджетът, че има още 150 млн. за отбрана, но финансовият министър заяви, че не е ясно на пенсионерите с колко и кому ще бъдат дадени коледните добавки. За това хората не бяха гласували”, продължи лидерът на БСП . По думите му дясното означава да разделиш заболяванията на такива, които са социално значими и по-малко значими, за които трябва да чакаш или плащаш. „Дясно означава в общините обществените поръчки, разпределянето на парите да се превръща в основна функция на общината. квадратните метри асфалт, километрите тръби, без това по никакъв начин да се отразява на хората”, посочи лидерът на социалистите. По думите му 25 години дясно управление е направило така, че играчите около Столична община първо приватизираха детските градини, после започнаха да строят. „И в приватизацията, и в строителството имаше бизнес, но нямаше отношение към онези, чиито деца трябва да отидат на детска градина”, добави Миков.

Гражданите да дадат урок на тези, които смятат, че 50 лева могат да заменят достойнството

Михаил Миков заяви, че тези избори са още един път повод на българските граждани да дадат урок на партиите, които обещават, но не изпълняват своите обещания, урок на корпорациите и едрите играчи – на единия процент, които смятат, че всички избори могат да бъдат купени, че изгубилият икономическите и социални условия за живот човек е изгубил и достойнството си и то може да бъде заменено от 30 или 50 лв., от кебапчета или други актуални предизборни технологии на България в 21 век. „Смятам, че нашите кандидати казаха категорично не на това. Нашите кандидати казаха: „ние правим политика, ние искаме политика, ние ви предлагаме левите стандарти”, продължи Миков. Той подчерта, че никоя друга партия не е предложила ясна платформа.

Михаил Миков бе категоричен, че в центъра на управлението трябва да бъдат хората, защото загубата на доверие е убийствена, защото недоверието кара хората да не ходят да гласуват, позволява на играчите да формират мнозинства – мнозинства на избори, мнозинства на общински съвети, мнозинства по повод една или друга икономическа комбинация с български или европейски пари.

„Тези избори отиват към финалната права. На тях ние трябва да бъдем спокойни, да бъдем хладнокръвни, издръжливи в последните дни, защото те ще бъдат трудни, напрегнати, защото бяха съпроводени с палежи и рязане на гуми, със заплахи на стотици активисти и кандидати от БСП, в които участваха включително държавни институции или техни представители, политизирани до болка представители на управляващите, които треперят за властта в общините, притеснени от това, че няма да имат контрол върху европейските средства”, каза още Миков.

По думите му Европа не отпуска своите средства, за да бъдат те обект на политизация в предизборната кампания. „Тя не отпуска своите средства, за да положим тръбите, да сменим асфалта няколко пъти, защото всеки път има проценти. Тя отпуска тези средства, за да може и българските граждани да живеят по-добре. Това искат нашите кандидати, това е в нашата платформа. Това искаше през този месец проф. Мирчев и нашите кандидати за съветници. Това искат нашите кандидати за кметове на райони и населените места. Убеден съм, че това желание ще се превърне и в подкрепа, подкрепа на хората, които искат друго – искат солидарност, искат справедливост, искат най сетне лява София! Успех и победа!”, завърши лидерът на БСП Михаил Миков.

Етикети
Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + 3 =

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.