БСП

Млади социалисти посрещнаха Станишев с дарове и пожелания в „Арбитус“

Млади социалисти, облечени със старинни римски одежди, посрещнаха лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в археологичния резерват „Арбитус“ в Разград. Те бяха подготвили за него тематични дарове и пожелания. Първият дар на младежите бе старинна монета с пожелание за благоденствие и просперитет. Освен нея те му подариха житен клас с пожелание да му донесе здраве, щастие и късмет. Млада двойка го дари със свитък, съдържащ древна легенда за любовта между двама млади, с пожелание за много обич и семейно щастие. Заедно с МО на БСП в региона лидерът на партията посети археологическия резерват и разгледа историческите паметници.

Младежите му подариха и снимка в рамка от предишното му посещението в града с пожеланието да я закачи в кабинета си, за да му напомня, че младите хора в България го подкрепят. Станишев обясни, че има голяма възможност за развитие на туризъм в региона, благодарение на исторически обекти като този. 

„Има проект за реставрирането на този обект за 6 млн., който вече се реализира“, каза още той. Помолен от младежите за съдействие за реставрирането на „Арбитус“, Станишев заяви, че като човек, любител на историята, подкрепя такива инициативи и ще им помогне с с международни контакти като президент на ПЕС, с контакти в местното самоуправление, което е социалистическо, с препоръки за разговори и срещи. 

„Младежите вече и сами са свършили доста работа с контактите си с неправителствени организации в България, Италия и заслужават помощ в начинанието си“, заключи Станишев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.