ГЕРБ

КНСБ даде своята подкрепа за досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова

„КНСБ дава своята подкрепа за досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова, за да продължи добрия диалог, който съществува в последните години в различните браншове“. Tова каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Днес бе подписано споразумение за сътрудничество между КНСБ и Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София.

КНСБ подкрепя за тези избори и кметовете за  24-те района на София, издигнати от ГЕРБ. На събитието присъстваха още кандидатите за общински съветници Николай Стойнев, Екатерина Йорданова и Михаил Владов.

„За мен активният социален диалог е единственият начин за решаване на проблеми. Благодаря за доверието, което ми давате. Уверявам Ви, че със споразумението поемам отговорност и ясни ангажименти към работещите хора“, каза Йорданка Фандъкова. Тя каза, че в последните години Столичната община е един от най-големите инвеститори в София. Над  3 млрд. лв. са средствата, инвестирани в големите инфраструктурни обекти.  По данни на Агенцията по заетостта  София е с най-нисък процент на безработица в страната – 3,5% и един от най-ниските в Европа.

„Само в строителството на столичното метро са участвали над 3 хил. души, а за експлоатацията и поддръжката му разкрихме 300 нови работни места през 2015 г. В строителството на новите 12 метростанции ще бъдат ангажирани над 3 хил. души“, каза Фандъкова. Тя подчерта, че с новите детски градини Общината е осигурила работни места за 2100 учители и непедагогически персонал. „За мен е изключително важен добрият бизнес климат в града. Затова създадохме и общинска агенция за инвестиции. Нейната задача е да подкрепя големите инвеститори, но и да улеснява работата на малкия и среден бизнес“, посочи Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че общината е осигурила възможност за подаване на заявления по електронен път за 50 административни услуги.

„Споразумението, което подписахме през 2011 г. между кмета и КНСБ беше успешно изпълнено, защото и двете страни проявихме и разбиране, и твърдост. Започнахме устойчиви и успешни политики и очаквам с новото споразумение те да бъдат надградени“, каза Екатерина Йорданова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ и председател на транспортния синдикат.

„Синдикатът на българските учители категорично подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София. Включително и кметовете на столичните райони, издигнати от ГЕРБ. Работим съвместно и имаме добри политики. Пример затова е обхватът  на децата в предучилищната възраст“, заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.