ДПС

Официално: Филиз Хюсменова и Делян Пеевски повеждат ДПС към Брюксел

Листата на ДПС за европейските избори ще се води от заместник-председателя на партията и български представител в Европейския парламент Филиз Хюсменова. Това каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан. Втори в листата е Делян Пеевски, трети – Мехмед Али, четвърти – председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк. Пета е Искра Михайлова, шести – Станислав Анастасов.

Известният с витиеватия си език Лютви Местан заяви, че „ДПС не може да бъде обвинено в преднамерен подход“. Той припомни, че тази зала едвам е събрала хората от структурите на партията.“тази пресконференция се провежда в същата зала, в която вчера в продължение на 4 часа и половина Националният предизборен щаб на ДПС в присъствието на 28 областни председатели на партията обсъди номинираните кандидати и взе решение за окончателната подредба на листата. Искам сега да си представите тук да има още 46 души, които заседаваха. Това не би било възможно. Не разполагаме с по-голяма зала и възможности да осигурим отворено заседание на Централния предизборен щаб, на което да присъстват всички желаещи медии. Съображенията бяха единствено свързани с капацитета на залата и нищо повече”, заяви Местан.Така той индиректно отговори на изказването на Сашо Диков, че определени медии са допуснати до вчерашното заседание.

„Ако някои от медиите са се почувствали засегнати, аз изразявам съжаление, но не мога да променя тази реалност. Не бихме могли да бъдем уличени в преднамерен подход. Сред медиите, които наблюдаваха пряко заседанието, бяха медии с най-различен профил – от национална телевизия до „Капитал дейли”. Това е достатъчно обяснение защо ДПС не може да бъде обвинено в преднамерен подход”, поясни Лютви Местан.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.