Патриотичен фронт

Патриотичния фронт обмисля искане за касиране на изборите в Пловдив

Трескаво броене, смятане и анализ на засечените нарушения тече в щаба на изгубилия с малко кандидат-кмет на Патриотичния фронт Славчо Атанасов в Пловдив. В централите на двете партии обмислят възможността да поискат касиране на изборите за градоначалник в града под тепетата.

Битката между сегашния и бившия кмет на Пловдив Иван Тотев и Славчо Атанасов беше най-инфарктната през вчерашния ден на балотажите за градоначалници. Тотев спечели само с 1500 гласа. По време на сблъсъка между двамата преди четири години резултатите в Пловдив отново излязоха последни и макар Атанасов да водеше на Тотев, в късни доби се разбра, че всъщност вторият печели с около 2000 гласа.

След като събитията се повториха 4 години по-късно, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов съобщи пред БЛИЦ, че изчаква работата в щаба на Атанасов да приключи и че най-вероятно решението дали да искат касиране на изборите за кмет в Пловдив ще бъде обявено от парламентарната трибуна от съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Във вторник Патриотичният фронт ще обяви в парламента решението си дали ще поиска касиране на изборите в Пловдив, обяви пък Илко Илиев, председател на изборния щаб на Славчо Атанасов.

„В момента сравняваме резултатите от протоколите, които сме получили, с тези, публикувани от Общинската избирателна комисия на сайта на ЦИК. Ще обобщим разминаванията и събираме всички нарушения на изборния процес включително и сигнали за купуване на гласове. Едва след това ще вземем решение да искаме ли касиране на изборите“, коментира Илко Илиев, цитиран от БНР.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.