БСП

Петър Курумбашев: В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите

В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите. Ние трябва да се явим със самочувствие на предстоящите избори и накрая да се поздравим с победа. Очаквам да бъдем първа политическа сила с най-много избрани депутати в Европейския парламент. Това каза на среща пред пълна зала членове и симпатизанти на БСП в Своге кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.

На въпрос от присъстващите как си представя работата в ЕП и какви ще са основните му приоритети като евродепутат,  Корумбашев отговори, че би бил полезен в постоянната комисия по промишленост, изследвания и енергетика и комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните. 

Петър Курумбашев подчерта, че има потребност от корекция и преосмисляне на политиките на ЕС в социалната, енергийната и индустриалната сфери. „40% от средствата в ЕС се разпределят за земеделие. Постоянната комисия по земеделие и развитие на селските райони също е една от важните в Европейския парламент”, припомни кандидатът за евродепутат.

Според Курумбашев е важно политическите сили, чрез техните лидери, да имат обща визия за развитието на България, която да бъде прокарвана от българските представители в ЕП. „Необходимо е съгласие по основни за нашата страна въпроси, където политическите пристрастия нямат място”, подчерта той. 

Депутатът коментира и темата за конфликта в Украйна, като бе категоричен, че няма вариант България да подкрепи икономически санкции срещу Русия. По темата за проекта АЕЦ Белене, Курумбашев изрази мнение, че той е важен за страната и трябва да бъде осъществен, което ще ни даде допълнително самочувствие, като държава. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.