Новини

Пламен Орешарски гласува без преференции

За разлика от други избори, тези са важни не само за нас, но и за цяла Европа. Това заяви пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски, след като упражни правото си на вот на евроизборите. „В този аспект гласуването е израз на отговорност пред всички европейски граждани. Много се надявам, нашите 17 депутати да работят по единна и по-солидарна Европа, по един свят на много нови предизвикателства и рискове така, че в тези усилия да успеят намерят българския национален интерес. След избора ще поканя всички евродепутати, за да обсъдим, без значение техните индивидуални политически нагласи, как можем да работим по-ефективно за интереса на българските граждани”, допълни Орешарски.

По думите му, интересът на българите е по-бърз икономически растеж, по-добро благосъстояние на всички. „В този контекст е много важно да имаме единна позиция, да позабравим стари практики, взаимно да се клеветим”, подчерта той.

По отношение на избирателната активност, Орешарски се надява тя да е висока. Първите данни за тази сутрин като че ли показват висока избирателна активност, допълни той. Пламен Орешарски заяви, че при гласуването не се е възползвал от преференции.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.