Новини

Предизборната битка за европарламента започва днес

Днес официално започва предизборната кампания на кандидатите за Евроизборите. Вотът за излъчване на представители на България в Европейския парламент ще се проведе на 25 май. Очаква се президентът Росен Плевнелиев да направи обръщение към избирателите и към участниците в кампанията. За 17 места, полагащи се на България в Европейския парламент, ще се състезават представители на 15 партии, 6 коалиции и петима независими кандидати. Чрез жребий бяха определени номерата на бюлетините с които ще участват партиите, коалициите и независимите кандидати.

Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение за прозрачно и обективно отразяване на предизборната кампания за Европейски парламент. Агитационните материали трябва да се поставят на определените от общината места.

Те не могат да бъдат на по-близко от 50 метра до избирателните секции. Материалите не могат да бъдат във вреда на друг кандидат или политическа сила. Не може да се използва търговска реклама за агитация. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.