Новини

Прокуратурата: Бюлетините в Хасково са „образец“, с тях не може да се гласува

След като днес за заговори за нов сценарий „Костинброд 2” с фалшиви бюлетини в Хасково, от Върховната касационна прокуратура внесоха разяснение. „По повод на проведено заседание на Изборния борд на 29 септември 2014 г. и изявленията на представител на ВКП за извършени престъпления против политическите права на гражданите, Прокуратурата на Република България изрично заявява: Образуваното досъдебно производство , докладвано в Районна прокуратура – Хасково, е започнало с първото действие по разследването – оглед, извършено от ОД на МВР – Хасково. Досъдебното производство е с предмет престъпление по чл. 168 а, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК (противозаконно държане на бюлетини).

В хода на разследването е установено, че се касае за 52 броя бюлетини, тип „образец“, негодни за гласуване. Отпечатаните бюлетини са примерни образци, всяка от които с № 00000 и всяка с четлив и видим надпис в горната част „образец“.

Прокуратурата на Република България подчертава, че тези бюлетини са абсолютно негодни за използване в изборния процес”, пише в писмото от ВКП до медиите.

Етикети
Покажи още

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × three =

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.