Реформаторски блок

Радан Кънев изчисли: Оставка на правителството най-късно на 25 юли

„С г-н Борисов имаме една кандидатура – Калин Христов, за финансов министър. Не сме говорили за вариант за служебен министър-председател“, това каза Николай Бареков на излизане от президентството, след консултации с парламентарно представените партии. Стана ясно, че политическите лидери са се разбрали друг кабинет в рамките на този парламент да няма. „Най-късната възможна дата за оставка правителството на Пламен Орешарски е 25 юли.

Ако този срок не бъде спазен, значи БСП и ДПС нарушават настоящото споразумение“, каза пък лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той присъства на консултациите при президента заедно с лидерът на ДБГ Меглена Кунева в качеството им на лидери от Реформаторския блок, който вкара един депутат в Европарламента на последните избори. Николай Бареков също присъства на консултациите като евродепутат. 

„Лесно се разбрахме за финансовата стабилност. Системата е здрава, тя разполага с парите. Каквито и да са били тежестите в дискусиите, всичко се изясни“, заяви Кунева. Според нея БНБ стои твърдо на позициите. „Няма финансова криза, има криза на доверието“, каза Радан Кънев. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.