Новини

Росен Плевнелиев: Парламентът ще бъде разпуснат на 6 авгурст, а предсрочните избори ще са на 5 октомври

Политическите партии и институциите, участващи в днешните консултации при президента, декларират, че валутния борд е непоклатим и ще е валиден, докато влезем в Еврозоната. Парламентът ще бъде разпуснат на 6 авгурст, а предсрочните избори ще са на 5 октомври. Това каза президентът Росен Плевнелиев в изявлението си във връзка с позицията на политическите партии и институциите, участващи на консултациите при държавния глава.

„В рамките на 42-то Народно събрание е невъзможно съставянето на друго правителство. Оставката на правителството ще бъде съобразена с необходимото по Конституция време за провеждане на консултации и формиране на служебно правителство.“ обясни президентът.

Политическите партии и институциите декларират решителност и готовност за осигуряване на необходимия ресурс и осъществяване на всички мерки за гарантиране на банковата стабилност в страната. Това каза още президентът „Парите на гражданите и фирмите вложени в банковеите институции в България са сигурни. Банките ще продължат да работят в нормален режим,. Валутният борд е непоклатим”, заяви Плевнелиев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.