Реформаторски блок

Радан Кънев: Волен и Гоце са аут

Волен и Гоце са аут, а Реформаторският блок очевидно набира много добра скорост. Две са лошите новини от изборния ден според реформатора Радан Кънев. Това са слаба избирателна активност и фактът, че „Бареков има пари за 10% от гласуващите“. Добрите са повече. Кънев ги посочва в статуса си във Фейсбук:

Аз засега мълча, но цитирам математиците:

Лоши новини:
1) слаба избирателна активност,
2) Бареков има пари за 10% от гласуващите.

Добри новини: (повече от лошите)
1) Реформаторският блок очевидно набира много добра скорост.
2) БСП претърпя изключително унизителна загуба. Управляващите нямат никакъв начин да кажат, че народът ги подкрепя. Това на фона на феодалните практики в Бобов Дол и Козлодуй, на фона на купения вот в ромските гета. Вероятно реалната подкрепа на БСП е от порядъка на 10-12%.
3) Волен е аут. В мачисткия свят на националистите няма място за губещи, вероятно оттук нататък за него има една-единствена посока и тя е надолу.
4) Гоце е аут. Народът не подкрепи най-открито про-руските партии.

Сега си представете следното: ако два пъти повече хора гласуват, Цензурата ще се свие до размера на РЗС от предния парламент. Ако Реформаторите продължават тенденцията от последните седмици и вместо да се занимават с вътрешните си проблеми, защитават националните интереси, ще бъдат основна сила в следващия парламент. Работата тепърва започва.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.