БСП

Румен Георгиев, кандидат-кмет на район „Лозенец“ от БСП: Задължително е районната администрация да се превърне във водеща

“Задължително е районната администрация да се превърне във водеща и задаваща посоката на развитие и повишаване качеството на живот на „Лозенец“, а не да създава излишни и умишлени затруднения на гражданите и заинтересованите страни.” – това заяви кандидатът на БСП Лява България за районен кмет Румен Георгиев по време на инициирания от него икономически форум на тема „Взаимодействие между районната администрация с гражданите, неправителствени организации и малки и средни предприятия от район „Лозенец“.

По време на форума бяха представени и възможностите за финансиране на проекти по Оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“, „Човешки ресурси“ и „Наука и образование“.

Събитието предизвика голям интерес и активност от присъстващите. Румен Георгиев се ангажира периодично да организира подобни срещи по интересни, за гражданите, НПО и частния сектор, теми. Кандидатът за кмет на “Лозенец“ представи и своята визия, за това какво трябва да бъде взаимодействието на районната администрация с живущите, работещите и предприемачите от района. Програмата на Румен Георгиев, включва осигуряване на ресорен заместник–кмет по „Европейски програми, проекти и развитие на бизнес среда“, създаване на обществени съвети по тематични области от научните среди, асоциации, НПО и други заинтересовани страни, както и включване на политическо ръководство и експерти от районната администрация в комитетите за наблюдение на оперативните програми, програма за развитие на селските райони и други донорски програми с европейско финансиране и създаването на районен информационен център.

Румен Георгиев е категоричен, че без подкрепата на районната администрация не могат да бъдат осигурени достатъчно социални услуги, като здравеопазване, образование, места в детски градини и устойчивa работна заетост на жителите на квартал „Лозенец“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.