АБВ

Румен Петков: Единият от арестуваните полицейски шефове попречи на АБВ

Когато се прави една такава показна акция, тези които я правят явно не са сигурни в качествения материал, който са събрали. Тази операция е показна, но не и ефективна. Един от тези двамата шефове направи всичко възможно, за да попречи на едно политическо събитие на АБВ. Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков на въпрос за арестуваните полицейски шефове в Асеновград и Първомай.

„Подкрепям всички методични действия, насочени срещу злоупотребите с влияние в МВР. Ако има и 50% възможност служители на МВР да са оказвали натиск, това означава, че атмосферата във вътрешното министерство е много отровена и е необходима радикална промяна“, коментира още той.

Бившият вътрешен министър говори и по темата за бежанците. „Имаме нужда от намесата на армията за справяне на проблема с бежанците. Проблемът с бежанците е прекалено голям, за да бъде разглеждан парцелирано. Трябва да пазим своята граница“, категоричен е Румен Петков. По думите му хуманното отношение на България спрямо бежанците не трябва да застрашава националната ни сигурност. „Европа се оказа абсолютно неподготвена за това явление“, увери зам.-председателят на АБВ.

„Въпросът с бежанците не е само български въпрос. Трябва да стане ясно каква тежест ние можем да поемем. Нямаме потенциал да приемем тези хора, да им осигурим работа и прехрана“, разкри Румен Петков. Според него това не е импровизиран поход на едни хора, които търсят правото си на живот.

„Разговарях с някои от ръководителите на МВР относно нелегалния трафик на бежанци. Никой не може да каже, че в страната ни не влизат крайни ислямисти“, каза още зам.-председателят на АБВ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.