България без цензура

Мария Календерска, ББЦ: Първото нещо, което ще направя, ако ме изберат за кмет, е акция за залавяне на корумпираните звена от администрацията

Първото нещо, което ще направя, ако ме изберат за кмет, е да се обърна към отговорните институции, за да направим акция за залавяне на корумпираните звена от администрацията. Това заяви кандидатът за кмет на ББЦ Мария Календерска в интервю на Георги Гюзелов. Според нея всички те трябва да бъдат пропъдени от системата, а останалите, сред които има и много добри експерти, да продължат да работят, но не за ГЕРБ и за фирмите на ГЕРБ, а за хората.

Кандидатът за кмет на ББЦ заявява категорично, че няма личен интерес да бъде част от местната власт и администрацията да работи за нея: „Като каква да работят за мен? Не съм собственик на Лафка, нямам магазини, кафенета…“, аргументира се тя.

Календерска изтъкна и своите приоритети за столицата, които са фокусирани върху дребните проблеми на гражданите, за които вероятно не са достигнали сила и воля на действащия кмет Йордан Фандъкова . „Аз искам да има тротоари, когато изведа бебето си с количката да вървя по тези тротоари. Да не се налага след 2 години да се ремонтират пак. Искам вместо 10 часа, тези фирми да работят на 3 смени, както е по света. Това ще спести времето, а няма да коства нищо повече на фирмата”.

За кандидата за кмет на столицата решението е едно: „Бюджетът на София, който е огромен, да се разпредели правилно с акцент – хората“. Според нея хората трудно успяват да повярват на тези заявки, защото по време на кампании ги чуват от политически лица, отлежали десетки години във властта, а не от кандидати като самата нея – обикновени, млади, предприемчиви. За пример тя даде настоящите си съперници за местния вот в столицата през октомври. „Като Ви го каже Вили Лилков, който 15 години харчи този бюджет в София и Жоро Кадиев, който е правил същото 10-11 години, ми е трудно да го повярвам. Ако някой 15 години е бил в Обс и едва е додрапал да стане депутат, не мога да повярвам, че той след изборите няма да се върне на топло в парламента. Или Ангел Джамбазки ще напусне ЕП, за да се върне в София като съветник. Аз съм го виждала в стола на европарламента. Искам да Ви кажа, че се чувства доста удобно там“, убедена е Календерска.

Тя споделя, че няма болни политически амбиции. „Смятам да свърша малко работа, да разбия хегемонията на ГЕРБ и след няколко години, когато съм доволна от себе си и от действията си да се оттегля, да гледам семейството си, може би да се занимавам с бизнес“ , заяви кандидатката за кмет на ББЦ, но и споделя, че ще успее да реализира своя житейски план само и единствено „ако сме създали условия бизнесът в България да не е подложен на постоянен рекет, разбира се“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.