БСП

Сергей Станишев, БСП: Икономиката в Кърджали се възстановява

Кърджали е символ на българщината, един от градовете с голямо значение и се радвам, че и тук започва да се съживява икономическият живот. Макар и да става стъпка по стъпка и бавно, това е най-важното, за да могат хората да живеят по-нормално, по-сигурно и да имат достоен живот. Това заяви на пресконференция в Кърджали лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той обясни, че е разговарял с областния управител за функционирането на „Маказа“ и изрази задоволство, че потокът от туристи към Егейско море се засилва и се очаква през лятото туристическият сезон да е три пъти по-силен от досегашния момент.

„Това помага и на туризма в Кърджали и в региона и създава поминък, защото и сега хората, които пътуват към Егейско море, отиват на Перперикон и посещават други забележителности в Кърджали и региона, което също е важно“, коментира Станишев.

По думите му развитието на транспортния коридор, който е за цяла Южна България и връзката със Северна Гърция е от голямо значение и трябва да се продължи. „За това до края на годината очакваме да бъде изготвен и техническият проект за околовръстния път и ще се стараем през следващата година той да бъде разгледан приоритетно от агенция „Пътна инфраструктура“, като път, който трябва да реши много важни проблеми на Кърджали и на региона, да подобри трафика“, категоричен бе лидерът на БСП.

Според него има още много какво да се направи и в икономическата област за възстановяването на производство – селскостопанско и индустриално и за подкрепа на малкия и среден бизнес. „Това правим буквално ежедневно и с усилията на правителството и парламента“, каза още той. 

Станишев припомни, че в последните седмици са били приети редица закони, които защитават интересите на потребителите и на производителите, сред които и закона за потребителския кредит, защитаващ интересите и на хората, които са изтеглили потребителски кредит. „На първо четене е приет и законът за търговските вериги. Той ще бъде приет и на второ четене, това е наш твърд ангажимент, за да може и българските производители и хората, които пазаруват във веригите да бъдат по-добре защитени. Именно монополите са един от големите проблеми в българското общество, които са се просмукали под различна форма в целия икономически живот“, поясни още Станишев.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.