БСП

Сергей Станишев: Доволен съм от представянето на Мартин Шулц в Брюксел

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че е доволен от представянето на Мартин Шулц на предизборния дебат в Брюксел. Той коментира в Русе представянето на кандидата на европейските социалисти за председател на ЕК в предизборния дебат с другите кандидати, провел се снощи в Брюксел. ”Много съм доволен от представянето му. Надявам се повече българи да са го гледали, защото това беше един истински дебат за бъдещето на Европа и хората можеха да видят различните подходи и визии на политическите семейства”, каза Станишев.

Той бе категоричен, че Мартин Шулц е бил много убедителен в представянето на платформата на ПЕС, защото в нея основното са работните места и икономиката, а ЕНП предлагат повече от същото – от това, което се видя в последните 5 години.

Според него тяхната политика се свежда до една дума – рестрикция. „Тази политика я водеха тук Дянков и Борисов и сега пак предлагат същото, казват ни: българите пак ще затягате коланите. В последните два месеца се видях със десетки, хиляди българи, в зали, на улицата, навсякъде. Хората не искат повече тази политика и повечето европейци вече не я искат”, категоричен бе лидерът на социалистите.

„Няма как да обясниш на гражданите на Европа защо ЕС има един трилион и шестстотин милиарда евро за да спаси банките, но не намира ресурси да подкрепи икономическия растеж и социално слабите. Затова ако един от акцентите на вчерашния дебат, на който наблегна Шулц, беше, че е разрушено доверието между гражданите и институциите в ЕС и институциите трабва да бъдат променени, а това става чрез нова политика”, добави той.

„Овен това мисля, че излъчваше самочувствие. Неслучайно, когато го попитаха кой ще бъде следващият президент на ЕК, той каза че бъдещият такъв се намира на сцената и „говорите с него”. Как да не съм доволен”, завърши Сергей Станишев.
След пресконференцията Станишев посети и строежа на спортната зала в Русе.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.