БСП

Сергей Станишев: Искаме в ЕС всеки да намира перспектива

Ние социалистите искаме в ЕС всеки да намира перспектива. Не просто мечти, а реален шанс за работа, доходи и достоен живот. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на митинг-концерт в Пазарджик. „Искам да ви виждам в тази кампания със самочувствие и високо вдигната глава, защото подкрепяте партията, която се бори за нова справедлива и социална Европа“, каза още той.

Концертът започна с националния химн в изпълнение на Георги Христов. За да подкрепят своя лидер и листата на КБ, в Пазарджик дойдоха над 2 хил. членове и симпатизанти на БСП от цялата област. Сред присъстващите бяха и народните представители от ПГ на КБ Георги Мърков, Лазар Попов и Йордан Младенов, областният председател на БСП Пазарджик Георги Петърнейчев, зам.-областният управител на област Пазарджик Диана Варникова и кметовете на Велинград – Иван Лебанов, Стрелча – Иван Евстатиев, Пещера – Георги Козарев, на Брацигово-Васил Гюлеменов, Септември -Петър Бошев.

Амбицирани сме повече от всякога на 25 май да чуем най-хубавото изречение – Българската социалистическа партия спечели изборите за Европейски парламент. С тези думи и наричайки хората победители, кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова се обърна към събралото се множество.

Според нея Европа днес е пред много тежък избор и БСП не иска високоплатените чиновници, а хора, които поемат отговорност за всички европейски граждани. „Стига вече замразени доходи и пенсии, стига вече геноцид. Искаме лява Европа. Искаме онази Европа, за която са мечтали създателите й, за повече мир, развитие, благоденствие – сякаш тези думи изгубиха значението си в последно време, но ние социалистите искаме да си ги върнем“, категорична беше Илияна Йотова.

Тя подчерта, че така както преди една година партията е поела ангажимента, че ще върне държавата на хората и го прави стъпка по стъпка, защото хората стоят зад БСП. По нейните думи хората в страната искат да бъдат чути и затова Коалиция за България е направила кампания, в която са изминати хиляди километри, за да бъдат чути съветите и въпросите на хората. „Искаме Европа с лице, с характер, пълна с живот.

Искаме и сме длъжни на нашите приятели социалисти от цяла Европа да извадим и последния глас, защото ще стане сигурно така, че решаващият мандат за победата на европейските социалисти да дойде именно от България”, прогнозира Илияна Йотова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.