БСП

Сергей Станишев към бизнеса: Предстои намаляване на още лицензионни режими

Председателят на БСП Сергей Станишев се срещана с представители на бизнеса от Гоце Делчев. На срещата – разговор той заяви, че приоритет в работата е нормализирането на бизнес климата. Според него, през изминалите години държавата се бе превърнала в непредсказуем фактор, като една от най-тежките грешки на предишното правителство е спиране на плащанията на държавата към бизнеса. Това фалира много предприятия. „Успяхме да прекратим тази практика и 2014 г. започва на чисто, с разплатено ДДС“, допълни той.

В хода на дискусията стана ясно, че стартирането и развитието на бизнес все още се затруднява от различни бюрократични пречки. В тази връзка Сергей Станишев заяви, че вече са намалени или отменени лицензионни и регистрационни режими. 

Той допълни, че се подготвя облекчаване на още режими. Лидерът на социалистите обаче подчерта, че това няма да важи по отношение на социалните ангажименти на бизнеса. 

Той обяви, че до края на месеца ще бъде представен и първи вариант на плана за реиндустриализация, който да бъде обсъден.  Председателят на БСП заяви, че в момента се работи Българската банка за развитие да получи допълнителни инструменти, за да бъде достатъчно ефективна.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.