БСП

Сергей Станишев: Кризата се отрази най-много на ромите

„Няколкогодишната тежка социално-икономическа криза тежко се отрази на всички бедни хора в България и особено на бедните ромски слоеве“. Това пише председателят на БСП Сергей Станишев в декларация по повод Международния ден на солидарност с ромите. Ето какво още казва Станишев в обръщението до най-многобройната малцинствена група у нас:

По повод таз годишното отбелязване на 8 април – международен ден на солидарност с ромите, Националният съвет на БСП декларира, че грижите на БСП и на всички ляво мислещи и социално отговорни хора в България за социалната равнопоставеност и за преодоляване на проявите на дискриминация за нас са и ще бъдат приоритетни. Ние смятаме, че няколкогодишната тежка социално-икономическа криза тежко се отрази на всички бедни хора в България и особено на бедните ромски слоеве. 

Ще подкрепяме всички справедливи мерки на правителството на Пламен Орешарски, насочени към намаляване бедността и социалното изключване в българското общество. 

Каквито и да са политическите развития, каквито и политически съюзи да се сключват, БСП си остава партията – най-последователно законните права на българските граждани от ромски произход. 

На всички тях, желаем здраве, благополучие и лични успехи.

Покажи още

1 коментар

  1. Ха така, Серго, грижи се за електората, че иначе няма кой да гласува за теб ..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.