БСП

Сергей Станишев става евродепутат и остава председател на БСП

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев е обявил решението си, че става евродепутат на заседание на изпълнителното бюро на партията, което се провежда в този момент, съобщава „Стандарт“, като се позовава на високопоставени източници от централата на БСП. От „Позитано“ 20 са коментирали лаконично, че Станишев остава председател на БСП. Соцлидерът неколкократно по време на кампанията бе заявявал, че няма да напусне родната политика и няма да става евродепутат.

Сложната обстановка на формирането на стабилно мнозинство в Европарламента и очакваната широка коалиция между леви и десни в Брюксел обаче изискват присъствието му там, коментирали пред „Стандарт“ ключови източници от Европарламента.

Миналата седмица точно Станишев е бил водещ при преговорите с „върха на ЕНП“ в Брюксел. Соцлидерът е изиграл ключовата роля за изявлението през уикенда на френския президент Франсоа Оланд, че леви лидери от 11 държави ще подкрепят Жан-Клод Юнкер за президент на ЕК.

Станишев заминава за Брюксел утре, тъй като до края на седмицата предстоят заключителните преговори между ръководителите на основните европейски политически партии.

По информация на БЛИЦ на мястото на Станишев в Народното събрание трябва да влезе седмият в листата на 25-и МИР София Емил Георгиев. Той е един от основателите на партия Политически клуб „Екогласност“ и неин председател от 2006 г.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.