БСП

Червен сценарий за отлагане на вота

Сценарий за отлагане на вота завъртяха червени, пише „Стандарт“. „През следващите три месеца трябва да има парламент“, каза пред БНР Руси Статков, член на НС на БСП и на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Според него Народното събрание е единственият орган, който може да „осъществи парламентарен контрол върху институциите, които не осъществяват своята дейност“.

„Ето, виждате какво става при наводненията“, каза Статков. И заяви, че ще настоява НС на БСП да промени своята позиция за бързите предсрочни избори.

Бившият икономически министър и ексшеф на БСП-София Румен Овчаров застъпи подобна теза пред БНТ. Той предложи предсрочния вот да се състои през 2015 г. През това време кабинетът да стабилизира икономиката, лидерът на БСП Сергей Станишев да заеме отговорен пост в Брюксел, партията да си избере нов председател.

Няма връщане назад, периодът на изборите – 28 септември-12 октомври, бе определен на заседанието при президента, коментираха неофициално от ДПС. И допълниха, че движението ще участва отговорно в политическите консултации. Те трябва да започнат утре в парламента и да определят точната дата на предсрочния вот.

От ГЕРБ също съобщиха, че въпреки ритуалното скъсване на споразумението от КСНС ГЕРБ ще се включи в политическите консултации. И ще защитава позицията за избори на 28 септември, като дотогава парламентът приеме само 4-5 най-важни неща, около които се обединяват всички.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.