Новини

Скандал: Лидерът на ЗНС Румен Йончев в списъка на „Синьо единство“

Фалшифицирането на подписките за регистрация в ЦИК удари и ръководството на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Лидерът на ЗНС Румен Йончев скандално се появи в списъка на „Синьо единство“ на Надежда Нейнски и Христо Панчугов. Скандалът с фалшифициране на подписи гръмна с най-голяма сила във Варна, където се оказа, че Меглена Кунева е откраднала на килограм местни партийни лидери на „България без цензура“.

В списъците на Реформаторския блок са шефът на предизборния щаб на ББЦ в града Георги Ковачев, съпругата му адвокат Галя Димитров, която е представител в РИК на ББЦ, лидерът на младежката организация „Младост“ Антоан Влаев и председателят на щаба в район „Младост“ Ангел Велинов.

Всички са бивши членове на „България на гражданите“, но преди няколко месеца официално са подали молби за напускане и се присъединиха към „България без цензура“.

Да се провери дали е практика да се фалшифицират подписи от партии за регистрацията им, поиска лидерът на ЗНС Румен Йончев. „Сериозно съм притеснен, че името ми е попаднало в списъците на „Синьо единство“, а не в тези на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“, където съм го дал, коментира той. Депутатът смята, че вероятно се касае за кражба на лични данни или за целенасочена провокация. 

Това е панаир, категоричен е шефът на предизборния щаб на ББЦ във Варна Георги Ковачев. Скандалът е сериозен, тук не се касае да пускаме жалби, направо си е за наказание. Аз съм банков служител и се чудя как са ми докарали подписа в документите на „България на гражданите“, допълни той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.