Новини

Соломон Паси иска американски ядрени ракети у нас

Не сме във война, но до нас се водят военни действия, каза бившият външен министър от правителството на НДСВ Соломон Паси пред Ива Николова в „Гореща точка“ по TV7. Според него американските ядрени ракети трябва да се изместят към България и Румъния. България и Молдова в момента са външни граници на ЕС. В такава тревожна обстановка външните граници се превръщат във фронтови държави, каза бившият външен министър Соломон Паси. Кризата в Крим показа, че има огромен смисъл да влизаме в НАТО.

Границите на НАТО са единствените червени линии, които от 1990 г. никой не е посмял да прекрачи. САЩ имат 8% от търговския обмен между ЕС и Русия. Икономическите връзки между ЕС и Русия са по-силни. 300 000 работни места в Германия зависят от Русия, Франция имат огромни поръчки, които се изпълняват в Русия. Лондонското сити е домакин на руските олигарси, заяви Паси. 

Според него малко се говори какво губим от окупацията на Крим. Руският президент Медведев е казал, че ще пускат по-евтини полети от Москва до Крим, отколкото до България. Оформя се изкуствена конкуренция на българския Черноморски туризъм, заяви бившият външен министър от правителството на НДСВ. Не смятам, че санкциите в международния живот водят до положителни резултати. Крайно време е да се създаде нов тип отношения между Запада и Китай. 

Крайно време е НАТО да спре да говори за кибер-отбрана, а за кибер-настъпление. То е като наличието на ядрените оръжия, които бяха спирачка за Трета световна война, изстреля поредната си неочаквана идея в студиото на „Гореща точка“ Паси. В Европа има американски ядрени ракети, разположени в няколко държави. Холандското левичарско правителство иска да се отърве от тях. Вместо да се откаже Европа от тези ракети, би било добре да се преместят на изток – в България и Румъния, каза Паси. Според него, американските /натовските/ бази са единственият стожер на мира в страната ни. 

Законът за космическите дейности, предложен от него, регулира космическите мероприятия. Тези дейности отдавна вече са частна работа. На практика един такъв обект може да бъде изстрелят от площадката на един университет, каза Паси. 
Така ще влезем в клуба на онези 20 държави, които имат подобно законодателство. Членският внос е 1 млн. евро, очакванията са, че 93% се връща чрез проекти. Членският внос навсякъде струва нещо. Всяка международна организация има членски внос. 11 септември се случи, защото никой не си представяше, че това ще се случи. С този закон имаме уникалния шанс да предвидим нещата, които ще се случат. 

По повод предложението на Николай Бареков – Паси да бъде еврокомисар по външната политика на България заедно с Петър Стоянов и Симеонсакскобургготски, Паси заяви: „Г-н Бареков потвърждава една оценка за дейността ми и не е необходимо да . Той ме слага в една компания с двама от световно признатите български политици. Много е рано да се говори за имена. България първо трябва да определи ресора, който иска в ЕК, а след това ще се определи човека за това направление, допълни Соломон Паси.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.