Прогнози

Социолог предрече, че ГЕРБ ще може да прави всякакви коалиции след изборите

ГЕРБ получава лек бонус от победата на европейските избори и единствена от партиите показва лек ръст при подкрепата. Това обяви в студиото на bTV Юлий Павлов на базата на данни от ново проучване на електоралните нагласи. Според него, оттеглянето на Сергей Станишев от лидерския пост ще задържи голямата разлика между БСП и партията на Бойко Борисов на предстоящите избори. „Лидерът на ПЕС просто премина на територия, където е силен – европейската политика, но запази част от влиянието си върху партията си в България“, смята социологът.

Юлий Павлов прогнозира, че през октомври ще гласуват около 3.5 милиона души, докато реално броят на хората с право на глас е малко над 6 милиона. Той предупреди, че няма място за сравнение между парламентарните и европейските избори в измерването на активността. Според данните, 3/4 от хората в България вече са решили за кого ще гласуват през октомври.

Социологът каза, че при тези нагласи на електората се дава право на Борисов да направи коалиция с всяка партия, която ще попадне в следващото Народно събрание. Но е сигурно, че отново на власт ще е обединение на поне 2 партии.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.