БСП

Таско Ерменков: Оставката на правителството ще е следващата седмица

Няма предпоставки за отлагане на оставката на правителството на Пламен Орешарски, доколкото знам, това е потвърдено от премиера и няма основания да бъде променяна датата,която със сигурност ще е следващата седмица. Това каза в студиото на bTV Таско Ерменков. Той нарече всякакви слухове за „разпределение на порции”, „харчене на пари” част от теория на конспирацията, която досега не е доказана. Според депутата сега е важно да се види какво ще се прави с парите за здравеопазване, тъй като болниците използват НЗОК като банкомат – отиват с фактурата и тя им се осребрява.

Ерменков посочи, че има подготвени закони за увеличаване на правата за контрол на касата върху болниците, за да се спре това неконтролируемо изтичане на пари от бюджета и злоупотребите, които се правят в здравните заведения. Той каза, че понякога решенията, взимани от БСП са в полза на държавата, но не и в полза на партията.

„Банките в страната са в нормална ситуация, даже в КТБ един нормален одит вероятно ще покаже точно това“, каза соцдепутатът. Той обаче не посочи кой стои зад слуховете за несигурността на банковата ни система, но посич, че ударите срещу КТБ идват от България.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.